Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Sziládysok az ELTÉ-n

Archivált tartalom! Megtekintés: 892

Április 22-én Dr. Bognárné Nagy Éva címzetes igazgatóasszony vezetésével lehetőséget kaptunk, hogy a Bibó István Gimnázium fizika fakultációs diákjaival együtt ellátogassunk az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre, ahol Horváth Gábor volt Sziládys tanuló és jelenleg egyetemi docens fogadott minket.

A napnak négy fő állomása volt. Először is Foucault-inga működési elvét figyelhettük meg, amivel egyszerűen kimutatható a Föld forgása. Ezután az Egyetem saját Planetáriumába vezetett utunk, ahol két doktorandusz érdekes előadását hallgattuk meg az univerzum rejtelmeiről. Harmadik állomásunk a Biológia-Fizika Tanszék Környezetoptikai laborjába vezetett minket.

Itt sok mindent megtudhattunk az állatok világában előforduló különböző polarizációs jelenségekről, valamint a vikingek tájékozódásának módszereibe is betekintést nyerhettünk. Rövid ebédszünetet követően egy kísérlet keretein belül alkalmazhattuk az ott megszerzett ismereteinket. Végül az előre elkészített előadásainkat adhattuk elő hazánk neves tudósainak mellszobrai előtt.

Őszinte véleményünk, hogy az itt megszerzett tudásunkat biztosan kamatoztatni fogjuk későbbi tanulmányaink során.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak ezen fantasztikus tanulmányi kirándulás létrejöttéhez.

{moreimage facebook|limit=14|https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1083156541751087.1073742219.252921084774641&type=3}
Legfrissebb híreink

További hírek