Teneriféről hoztam

Majd az ERASMUS+ pályázatnak és egy aktuális témát érintő kurzusnak „Embracing Diversity, Preventing Bullying and Violence”  köszönhetően ennél többet is megtudhattam a szigetről. Például, hogy a kutyák miatt Insula Canaria tehát a Kutyák szigete.

A kurzus a sokféleség elfogadását, a bullying és az iskolai bántalmazás megelőzésének érzékeny témakörét járta körül.  A tanfolyam során az ERASMUS+ (KA201) keretrendszerben kifejlesztett és négy országban kipróbált GRITFIS bullying elleni projektet is megismerhettem, mely tapasztalat megerősített abban, hogy nálunk Kiskunhalason a  Szilády Áron Gimnáziumban már működő Kortárs Mentor Program mennyire a jó gyakorlatok közé tartozik és úttörő a maga nemében. Ez egy olyan jelzőrendszer, melyben a tanárok és a diákok egyaránt részt vesznek, de mindez a spanyol minta alapján mediációval, empátia tréninggel és mindfulness technikák tanításával kiegészítve, még hatékonyabban működhet.

Az empátia fejlesztése, a sztereotípiák és az előítéletek felfedése és mindezzel való szembesülés segít a sokféleség elfogadásában. Az érzelmek felismerésében pedig a mindfulness technikák segíthetnek, hiszen a tudatos jelenlét mérsékelheti az agresszív, támadó légkör kialakulását az osztályokban.

Életem legnagyobb kalandja volt ez a parányi sziget, ahol csupa csodára bukkantam. A kurzus valamint a kurzusvezető, Maja személye pedig csak fokozta azt az érzést, hogy az elfogadás, a nyitottság működik a világban, és amit tanítunk, éljük is meg. Köszönöm neki és Luisának, helybéli frissen szerzett ismerősömnek is, hogy mellettem voltak mindenkor, mindenben.

A tréningről készített prezentációmat az alábbi linken tekinthető meg.

https://prezi.com/p/edit/yft5lrphsbdm/

 

 

 


 

 



Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!