Sziládys szalagavató - 2023

2023. november 11-én tartotta a református gimnázium hagyományos szalagavató bálját.

A végzősök osztályfőnökeiktől egy hónappal ezelőtt már átvehették a szalagokat,  így a szombati program középpontjában a szalagavatós táncok álltak. A hagyományoknak megfelelően, a palotás nyitotta meg a bál táncprodukcióinak sorát, majd következtek a 12.a 12.b  12.c és 12.d osztálytáncai. A műsort  az angol és bécsi keringő zárta. Az érzelmes, vidám és tartalmas műsor egyik csúcspontja volt  az évfolyamének. A vendégeket és a diákokat az este folyamán Szabó Ferenc  gimnáziumigazgató és Bocskorás Bertalan elnök-lelkész köszöntötte.  A szalagavatós program sikeréért nagyon sokan dolgoztak, ezúton köszönjük a diákok, a tanárok, a tánctanárok, a szülők és külsős segítők munkáját és a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar közreműködését.

Cikk a Halasmédián...

Videófelvétel...

Igazgatói beszéd:
Tisztelt Vendégek! Kedves Szülők!

Nagyra becsült Kollégáim!
A szalagavatás hosszú múltra tekint vissza. Maga a ceremónia Selmecbányáról származik, mint számos más, a diákélettel kapcsolatos szokás. Iskolánkban október közepén a díszteremben tűzték a szalagot az osztályfőnökök a 90 végzős tanuló ruhájára. A kis kitűzőben egyszerre ötvöződik a múlt hagyománya és a jövőbe vetett hit reménysége. A harminc éve újraindult református gimnázium ünnepi tanévének egyik kiemelt alkalma volt az az esemény is, mint ahogy a mai bált is ide soroljuk. Végzős sziládys diákjaink büszkén hordják kitűzőiket, amelyek mostanra többségében átvándoroltak a kabátokra, hogy mindenki számára jól látható legyen: a tulajdonosa érettségi előtt áll, kész a továbblépésre.
A maturandák és maturanduszok az est főszereplői és csodálatos táncaikkal kápráztatnak el bennünket. Az előkészületek már az előző tanév végén megkezdődtek és még a mai napon is folytak a próbák. Köszönöm a kollégák és az osztályfőnökök odaadó, szervező munkáját.
Együttműködés, lemondás, korai ébredések, egymásra figyelés, saját tervek háttérbe helyezése a közösség céljának érdekében, számos göröngy és huppanó jellemezte az elmúlt időszakot, amelyen a fiataloknak át kellett küzdeniük magukat a ma este sikerének érdekében. Azt is mondhatnánk, hogy egyfajta ízelítő volt ez a pár, készüléssel töltött hónap a felnőttek világából.
Kedves Szülők, Hozzátartozók!
A tanári kar nevében köszönöm Önöknek, hogy gyermekeik nevelését abban az időszakban bízták ránk, amikor a világról alkotott véleményük megfogalmazódik, személyiségük kialakul, életpályáját meghatározó érdeklődési körük kiformálódik. Közös célunk és vágyunk, hogy a következő hónapokban diákjaink pályaválasztási kérdésekben jó döntést hozzanak és sikeres érettségijükkel felvételt nyerjenek továbbtanulási helyszínükre. Ehhez minden segítséget meg fogunk nekik adni.
Megköszönöm vendégeinknek, hogy jelenlétükkel megtisztelnek bennünket! Külön köszönet a Dékán Árpád Technikum vezetőségének, hogy idén is támogatják iskolánkat a bál megvalósításában. Az est további részéhez mindenkinek jó szórakozást és örömteli perceket kívánok.
Áldást, békességet!

Fényképek...



Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!